Hopp til hovedinnholdet

Kan man være allergisk mot brennmaneter? Hva gjør man i så fall?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I sommer ble jeg for første gang brent av en brennmanet, og fikk allergisk reaksjon. Jeg ble såvidt tatt på av en bitteliten brennmanet og prøvde å skylle armen i saltvannet, men fikk kjempevondt i hele kroppen, spesielt ryggen. Det gikk over samtidig som den brennende følelsen der jeg ble brent gikk over. Vennene mine og jeg prøvde å finne ut av ting på nett, men jeg har fortsatt et par spørsmål. Jeg lurte på om hva som kvalifiserer noen som "allergisk" mot brennmaneter? Er jeg som bare har blitt brent en gang og som har fått allergisk reaksjon allergisk mot brennmaneter? Eller kan det ha vært et engangstilfelle? Jeg lurte også på om hva legen gjør for å hjelpe dersom man får allergisk reaksjon og får medisinsk hjelp?

SVAR

Besvart 10.07.2020 18:46:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle