Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slitt med selvtilliten min og i fjor kuttet jeg meg. Hva kan jeg gjøre for å fjerne arrene?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, eg har slete ein go del med sjøltilliten min. Altså eg harslete ein god del på skulen pga detta, klare ikkje å lesa høgt, snakka forann alle elle ha presentasjon, framføra dans, skule avslutningar og meir. Det som skjer er at eg får ein klomp i halsen og sånt sug i mellomgålvet og får ikkje til å pusta, svette, stammer... eg veit ikkje koffor detta skjer men det gjer da, og kvar gong eg tenke på detta får eg samme følelse som når eg har presentasjon. Noko anna er at eg ikkje klare å ver blandt andre venner på fritidami, altså eg klarer det ikkje når det er mange som eg ikkje heilt kjenner, men viss det liksom kun er 3 av mine nerme venner går det bra.. eg har og gjort nåke eg angre sterkt på, eg har ikkje tenkt klart for eit år sia, då eg skada meg sjøl. det er ikkje møkje bare 2 kutt og nåke småskrammer, men det så e at det e arr, noko eg ikkje vil at mamma og familie skal sjå, og eg gjer da som e nødvendig for å fjera dei, så eg lure på kva eg kan gjer for å fjerna arro ikkjejup

SVAR

Besvart 18.05.2016 09:30:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Redd for å dumme deg ut?

Ingen har lyst til å dumme seg ut. Men det er dumt hvis det skal hindre deg i å gjøre det du har lyst til. Å trosse frykten for å dumme seg ut er bra for mestringsfølelsen og selvtilliten.

 

Les mer
attach_file

Har du arr?

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

 

Les mer
account_circle