SVAR
Besvart 14.11.2017 09:18:09
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
En overdose av Paracet kan ha forskjellige skadevirkninger. Det er vanskelig å gi en «fasit» , fordi folk reagerer ulikt, og skadene avhenger av mange forhold.
Men; Paracet fører helst til nyre-og leverskader. En kan ikke egentlig si at en enten dør av Paracet, eller av leverskaden. Ved en dødelig overdose, dør en i så fall av følgene (nyreskader, leverskader eller andre skader) av overdosen.
Akkurat med Paracet, kan en få leverskader som kommer først etter et par-tre dager. Dvs man først kan tåle det godt. Så ved en stor overdose er det ikke nok å sjekke leveren like etterpå, en trenger oppfølging de neste dagene også.
Men er overdosen stor nok, kan en dø raskt også. Jeg kan ikke si hvordan et slikt forløp etter en overdose ville ha foregått. Det kan gå raskt, og det kan ta lang tid, spesielt hvis man får skader som man prøver å behandle, men der en dessverre ikke klarer det.
Så vil jeg uansett si, selv om du sier at spørsmålene ikke gjelder deg selv: Har overdosen allerede skjedd, bør være ingen legevakten (nasjonalt nr 116117), eller 113. Hvis en vurdere å ta en overdose, bør man heller få hjelp. Da kan en snakke med fastlegen, helsesøster på skolen eller de på helsestasjon for ungdom. Jeg legger også ved en lenke over steder man kan kontakte og få hjelp. Det er godt å snakke med noen når man sliter.
Alt godt!
Vennlig hilsen legen, ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.
Les mer
attach_file
Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer