Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer med lyd av bein som brekker. Har jeg misofoni?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har nettopp lest på nettet om en diagnose som heter misofoni, som er sensitivitet for spesifikke lyder. Og vanligvis pleier det tydeligvis å våre lyder assosiert med munnen. Men jeg har veldig problemer med brekking av bein. Når jeg ser filmer og tror at noen snart skal brekke noe, får jeg en sterk angstfølelse og må holde foran ørene. Noen ganger er det så ille at jeg har lyst å grine. Når folk bare knekker på fingrene blir jeg sint. Jeg er turntrener og dette har vært et veldig stort problem på for eksempel kurs om skadeforebyggende, og jeg er redd for at om noen av ungene brekker noe på mine treninger, så vil eg ikke klare å reagere. Og det er kun lyden av brekking av bein at jeg blir "trigget" på den måten. Kan man ha misofoni av sånne lyder?

SVAR

Besvart 12.04.2018 19:53:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle