Hopp til hovedinnholdet

Engstelig for skader, ved å fylle bensin. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg liker ikke å fylle bensin. Spørsmål 1: Er bensin så farlig at man kan få store helseskader av dette fiktive eksempelet: Kunde nummer 1 får en dråpe bensin på hendene når han fyller bensin. Kunde 1 går deretter inni butikken og betaler med kort i skranken, uten å vaske hendene. Kunde 2 kommer inn etterpå og betaler med kort i skranken rett etter kunde 1, og kunde 2 får dermed bensin indirekte på hendene uten å vite om det ved å taste på terminalen. Kunde 2 stikker deretter fingrene i munnen eller klør seg i øyet. Får kunde 2 nå farlige skader? Spørsmål 2: Jeg har nok aldri fått i meg en hel dråpe eller to bensin i munnen før eller i øyet, men hvis dette ved et uhell skulle skje i fremtiden, hvor farlig er det? Kan man bli blind eller dø?

SVAR

Besvart 22.05.2018 23:02:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Forgiftning?

Hva skjer hvis du får i deg stoffer kroppen din ikke tåler? Og hvilke stoffer er egentlig farlig? Giftinformasjonen gir deg svar på telefon og nett.

 

Les mer
attach_file

Akutt behov for helsehjelp

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Er det akutt og står om liv, ring 113.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle