Hopp til hovedinnholdet

Alltid dødstrøtt

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Alltid dødstrøtt Hei, jeg er 20 år, og er alltid trøtt.. har vært slik de siste 5 årene. Går mitt siste år på videregående, og har et sterkt ønske om å gjøre det godt på vitnemålet, men søvnen ødelegger. Jeg våkner opp klokka sju hver morgen, drar på skolen i åtte tiden og er hjemme igjen litt over tre. Da er det mat og før fire, søvn. Sover vanligvis til sånn sju/åtte tiden, våkner, spiser og legger meg igjen i ti/elleve tiden. Der gikk hele dagen. Dette er plagsomt, får ikke tid til å pugge til prøver, går glipp av avtaler med venner, og har lite energi. Vært hos lege, har ingen vitaminmangel. Er også danselinja jeg går, så har omtrent 18 dansetimer i uka og går til og fra skolen, så er aktiv nok.. kan prøve å tvangsholde meg våken, men da er jeg for trøtt til å få gjort noe produktivt, også får jeg igjen for det dagen derpå, hvor jeg kan sovne etter skolen, og ikke våkne før alarmen går neste morgen. Har dere noe råd til hva jeg bør gjøre?

SVAR

Besvart 12.03.2018 21:17:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Råd til deg som sover dårlig

Kroppen og hjernen din er avhengig av søvn for å fungere godt. Samtidig er det vanlig å ha søvnvansker. Her får du tips til gode søvnvaner.

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør hverdagen din sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Her får du gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening!

 

Les mer
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
account_circle