Hopp til hovedinnholdet

Spiser jeg alt for lite?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en 15 år gammel jente. Jeg er 162 cm og veier 43 kilo. Alle ser på meg som veldig liten og tynn. Med liten mener jeg kort. Kort vet jeg at jeg er men jeg ser ikke på meg som veldig tynn . Mange av vennene mine har spise forstyrrelser osv, og det tror jeg har begynt å gå over på meg også. Før spiste jeg alltid ganske mye. Kanskje 2 brødskiver til frokost 2 til lunsj og mye middag. Nå spiser jeg ikke frokost, av og til ikke lunsj heller. På en dag kan jeg få i meg 1-2 brødskiver og litt middag. Har merket at jeg har begynt å gå ned i vekt, noe jeg synes er bra. Men alle sier at det jeg trenger, er mat. Jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal gjøre:/ hvor mye er det vanelig å spise på en dag? Spiser jeg alt for lite? Som sagt er jeg 162, hvor mye er det vanelig å veie? Har på en måte mistet matlysten for tiden også.

SVAR

Besvart 18.08.2017 14:36:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
account_circle