Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gått ned i vekt, elsker å trene men hater mat.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente som snart fyller 16 år og jeg er en veldig aktiv person. Satser hardt på langrenn og trener mellom 2-4timer hver dag og har skjelden hviledager. Jeg elsker å trene men hater mat! Maten har det siste året blitt min værste fiende og jeg får veldig dårlig selvbilde og samvittighet når jeg spiser, føler liksom ikke jeg trenger maten siden jeg er feit.... Når jeg gikk på vekta i dag veide jeg 53,7kg og den viste at jeg hadde en fettprosent på 15,6. Er det normalt? Hva er egt normal fettprosent for jenter på min alder? PS kom veldig tidlig i puberteten så er liksom nesten ferdig utvokst. Har ikke hatt mensen på 7mnd.. har kalde hender og føtter hele tiden, røyter veldig mye og får oppblåst mage hver gang jeg spiser noe selv om det ikke er mye. Før jeg begynte å slite med mat veide jeg 60kg. Må jeg legge på meg så mye får å få tilbake mesen? Hjelp!!! Jeg er veldig forrvirra og nesten litt bekymra for meg selv... tenker på mat, vekt og kalorier hele tiden!

SVAR

Besvart 19.08.2019 18:44:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle