Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med å spise og alt rundt det med mat.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter med å spise og alt rundt det med mat. Jeg kaster opp som oftest minst en gang om dagen. Jeg har stilt et spørsmål her før som heter "jeg spiser lite, kaster opp. hva skal jeg gjøre?" så jeg har allerede fått svar på et par ting der, men jeg har tenkt på litt flere ting etter jeg fikk svar der. Jeg har høstferie nå og er på ferie med mamma. da ser hun alt jeg spiser, jeg kan ikke kaste opp og det er ingen vekt her, så jeg kan ikke veie meg. har hatt en skikkelig dårlig følelse hele uka, fordi jeg ikke har kastet opp på 5 dager, og jeg vet ikke hvor mye jeg veier... jeg er veldig kvalm og sliten, og kan bare tenke på mat og vekt og kropp. vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg synger mye og opptrer ofte. jeg lurer på om sangstemmen min kan bli ødelagt av å kaste opp så mye. jeg har fått litt vondt i halsen etter jeg begynte å kaste opp, og lurer på om det er et problem? og til slutt, hvor mye skal jeg veie? jeg er 1.67 og veier ca 55kg. er det for mye?

SVAR

Besvart 05.10.2019 22:21:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
account_circle