Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bare trener og bli tynn, har lagt på meg. Må jeg trene mer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei her er 13 år og er 1,58 og veier 57,9 kg.. Jeg synes det er veldig mye og vet det er det siden jeg har lest det på nettet. Men jeg skjønner ikke hvordan jeg har gått opp i vekt.. Siden da jeg veide meg i sommer veide jeg 54kg. Og helt siden jeg begynte på ungdomsskolen så har jeg bare spist middag. Og for ca 2 måneder siden så begynte jeg å kaste opp etter jeg hadde spist. Jeg har også begynt å trene pluss at jeg går på ridning. Det har gått en periode nå som jeg har spist vanlig.. Men jeg har bestemt meg for å fortsette sånn som jeg gjorde før, siden jeg har gått opp så mye. Jeg kan gjerne få en spiseforstyrrelse så lenge jeg blir tynnere og mister vekt. Må jeg spise enda mindre? Må jeg trene enda mer? Jeg vil bare bli tynnere og gå ned i vekt!...

SVAR

Besvart 25.02.2020 20:37:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle