Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 18 år og har ikke fått menstruasjonen, bør jeg være bekymret?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en snart 18 år gammel jente, og har ikke fått menstruasjon enda. Moren min fikk også menstruasjon sent, men jeg vet at det ikke er normalt å få den så sent, så jeg blir jo betenkt. Jeg er 171 cm høy og veier 52 kg. For et år siden veide jeg 45 kg, og var veldig restriktivt i hvor mye jeg spiste. Nå spiser jeg derimot helt normalt og det kroppen trenger.Har tatt blodprøver jevnlig, og i våres var hormonprøvene normale. I september, derimot, var de ganske dårlig. I august hadde jeg en ganske heftig omgangssyke og gikk ned 6 kg. Resten av kroppen er «normal». Jeg har normal fettmasse, trener styrke og utholdenhet, og har i flere år hatt andre typiske pubertetsstegn. Burde jeg være bekymret for at jeg ikke har fått menstruasjon enda? Er det farlig? På forhånd takk for svar!

SVAR

Besvart 28.10.2020 20:54:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Når kommer mensen første gang?

Det er ikke mulig å si akkurat når du får mensen. Det finnes allikevel noen tegn du kan se etter.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle