Hopp til hovedinnholdet

Jeg har et spørsmål forbundet med skam, da jeg både skammer meg over kroppen min, og over å skamme meg.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har et spørsmål forbundet med skam, da jeg både skammer meg over kroppen min, og over å skamme meg. Tanker om at utseendet mitt ikke er bra nok tar stor del av hverdagen min; de dreier seg rundt et kompleks jeg har for lårene og figuren min. Mest handler det om at jeg føler at jeg ser annerledes ut. Jeg ønsker derfor å gjøre et kirurgisk inngrep for å fikse på dette komplekset, noe jeg har tro på at kan gi et godt resultat. Jeg sliter med skam fordi jeg ønsker dette også, og har ikke snakket med noen om det. Kan det forsvares "etisk" å gjøre et slikt inngrep (som jeg innerst inne ikke ønsker for verken meg selv eller andre), hvis det kan føre til at jeg slapper mer av i hverdagen, trives i egen kropp, og ikke tenker en masse på dette - noe som igjen går utover selvbildet, skolen og sosialt liv? Vet du om det er mulig å søke støtte for slike ("halv-medisinske", mtp. selvbildet/psyken) inngrep? Kan du si noe om risiko? Takk for at dere fins!

SVAR

Besvart 19.09.2017 20:59:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle