Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg er normalvektig.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en 15 år gammel jente som lurer på om jeg er normalvektig. Jeg er ca 155 høy og veier ca 63 kilo, noe jeg egentlig synes er litt for mye. Jeg har regna ut BMI på et nettsted, hvor det stod at jeg var overvektig. Tingen er at jeg trener 3-4 ganger i uka, i form av løping, fotball og fotballkamper. Jeg er også en av de best trente jentene i klassen, og er den raskeste i 1500m terrengløp. Kostholdet mitt er sunt og variert, og jeg spiser brød og meieriprodukter hver dag. Med andre ord skjønner jeg ikke hvorfor jeg skal bli regnet som «overvektig». Kan det kommer av at muskler veier mer enn fett? Jeg har en del beinmuskler, og en kompakt kropp med bred beinbygning. Men er jeg egentlig overvektig?

SVAR

Besvart 18.06.2018 20:18:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Positivt selvbilde og kroppsbilde er #goals

Om målet ditt er et positivt syn på deg selv og din kropp, kan Instagram og Snapchat være forstyrrende.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
account_circle