Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ca 165 cm høy og veier ca 70 kilo!!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Er en jente på 13 år. Jeg er ca 165 cm høy og veier ca 70 kilo!! Jeg har sjekket sånn bmi ting og i følge den er jeg akkurat litt over det som er normalt, noe som betyr at jeg er overvektig. Jeg vet jeg er langt i fra tynn, men føler meg ikke så tjukk at jeg burde slanke meg! Jeg sykler til skolen hver dag, deltar i gym timene, går på tur med familien og går til fridtidsaktivitetene på kvelden. Jeg føler også at jeg ikke spiser veldig usunt og heller ikke for mye. Er jeg egentlig nødt til å gjøre noe med kroppen min? Jeg er jo mitt inni pubertetsperioden og har hørt at vekt og høyde kan være litt forskjellig da

SVAR

Besvart 01.10.2018 15:24:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Hvordan like seg selv bedre?

Av og til føles det som om man ikke er verdt noen ting. For å få bedre selvfølelse må man endre måten man tenker på. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
account_circle