Hopp til hovedinnholdet

Anstrengt forhold til mat, kropp, vekt og trening

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei:) Det har seg slik at jeg er redd jeg har en spiseforstyrrelse, eller holder på/kan utvikle en. Jeg har ikke turt å fortalt om det til helsesøster. Får og har oppfølging av henne på skolen. Skal ha møte med henne og kontaktlærer (hun vet litt, og ønsker møte). Kjenner meg igjen i flere av tegnene - vekttap, frykt for å legge på meg, tanker om at jeg er ei tjukk og feit overvektig jente som er ei tynn og slank nesten undervektig jente, litt regler forbundet med mat og måltider, overdreven trening i perioder, (ganske/en del/veldig) opptatt av hvordan kroppen er og ser ut og vekta mi. Jeg har nå lagt på meg ca to kilo og det er krise. Er nå 172cm og 62,5-63kg. Nå har jeg en uro fordi jeg har lagt på meg, og begrenser nå mat enda litt mer for å gå ned. Jeg vet jeg har et anstrengt forhold til mat, kropp, vekt og trening

SVAR

Besvart 25.10.2018 20:06:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
account_circle