Hopp til hovedinnholdet

Vil jeg gå ned i vekt av kostholdet? Har ME og kan ikke trene.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 20 år, med ME. Dette gjør at jeg ikke kan trene. Jeg går små turer når jeg klarer dette. Jeg er 177 høy og veier 72,5 kg. Jeg skulle ønske jeg kunne gått ned så jeg veide 68 kg. Jeg syntes selv jeg spiser temlig sunt. En dag for meg ser ofte slik ut: Frokost: 2 knekkebrød med leverpostei eller havregrøt med kanel og sukrin. Lunsj: 2 knekkebrød med leverpostei( det er favoritten) Middag: varier alt etter hva vi har. Kveld: varierer om jeg orker noe etter middag, noen ganger 1-2 knekkebrød, andre ganger frukt. Jeg spiser noen ganger frukt og skyr som mellom måltider. Til alle måltidene drikker jeg vann eller te. Elsker te, og pleier å ha 2 suketter i koppen. Jeg har gått ned noen kilo. Ca 2-3. Men skulle gjerne gått ned ca 5 til. Jeg spiser kun godteri, chips, brus osv.hver 4 helg. Det er fordi jeg får det mye bedre med meg selv når jeg ikke spiser hver helg Vil jeg gå ned i vekt( og blitt litt tynnere) av dette? Evt tips til endringer?

SVAR

Besvart 07.02.2019 10:06:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør hverdagen din sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle