Hopp til hovedinnholdet

Er jeg overvektig? Føler meg større enn de andre i klassen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en gutt på 13 år. Jeg lurer på om at jeg er overvektig! Siden alle i guttegarderoben er bare noen pinner. Men så kommer jeg som er litt bredere enn de og litt større fettpupper. Eller hva jeg skal kalle dem. Nå er jeg ca 150 og veier ca 59,2 kilo på kvelden. Men er jeg ovErvektig? Hvis jeg er hva tenker du jeg skal gjøre. Jeg trener så og si dagelig. Gymtimene på skolen og en halv/time hjemme. Hva ant skal jeg! Jeg har en gamnske sunn hverdag med salami og litt ost med fullt grovt brød. Og i helgene tar jeg og spise en safari kjeks pakke! Jeg tør ikke å spise mer siden jeg tenker bare på vekta. Pls svar meg! Jeg trenger mye hjelp *)

SVAR

Besvart 10.12.2019 14:05:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Gutter og puberteten

Kanskje får du mer hår på kroppen, større føtter, eller svette – velkommen til puberteten. Dette skjer som regel en gang mellom 11 og 15 år hos gutter.

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør hverdagen din sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle