Hopp til hovedinnholdet

Alle sier jeg er normalvektig og fin, men mamma sier jeg er tykk.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er utrolig frustrert og lei. Jeg er 157cm høy og veier rundt 52kg. Jeg har alltid vært slank og ser ennå på meg selv som slank men det gjør ikke mamma. Alle sier at jeg er normal vektig og fin men mamma seier at jeg er tjukk å bør slanke meg. Jeg får høre daglig at jeg er tjukk å blr slanke meg. Jeg er utrolig lei av det og har fått et utrolig dårlig selvbilde pga det. Jeg klarer ikke ha på stramme klær eller treningsklær. Jeg opplever dette som mer mobbing enn veiledning. Aner ikke hva jeg skal gjøre...Føler meg så fin selv men når mamma seier sånt til meg så begynner jeg å tvile å lurer på om jeg egentlig er slank og fin. Jeg får heller aldri høre at hun er glad i meg eller at jeg er fin. Når jeg seier at jeg synst jeg ser stygg ut sier hun bare mh. Hva bør jeg gjøre?Har sakt til henne veldig mange ganger at jeg er lei av slanke maset..

SVAR

Besvart 14.12.2019 09:59:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Hvordan like seg selv bedre?

Av og til føles det som om man ikke er verdt noen ting. For å få bedre selvfølelse må man endre måten man tenker på. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle