Hopp til hovedinnholdet

Min søster er litt tykk over magen!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Takk for at du svarte på spørsmålet mitt! Det er det spørsmålet om søstra mi sin vekt som er 157 og 10,5 år. Jeg vil jo si at hun er litt tykk i magen. Men hun hat liksom mye muskler men mye fett! Jeg synes dette er helt greit! Men nå lurer jeg på en ting. Hun er jo unormalhøy. Vi hAr regnet på det på BMI kalkulator altså 157cm og 58kg (er hun nå blitt) Hu. Fikk opp en bmi på normal vekt altså mellom 20-25. her er spørsmålet! Er hunn utsatt for fedme? Vis jeg bare sier 157cM og 58kg er hun da utsatt for fedme? Men også vis jeg sier 10,5 år og 58kg. Liksom med høyden sin. Selvom hun er 10,5 år men hun er så høy liksom at hun ikke kan bli utsatt for fedme. Hun har bestemt seg for å bli aktiv nå siden hun ikke kan trene fotball pga corona. Jeg skal hjelpe henne!

SVAR

Besvart 31.03.2020 18:24:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen – kroppen er ikke lenger den samme, og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
account_circle