Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg forvente å få menstruasjonen tilbake etter at jeg har mistet den?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg fikk mensen for nesten 3 år siden, og hadde den i ca 6 måneder. Nå har jeg ikke blødd på 2,5 år. Det at jeg mistet den tror jeg kan henge sammen med at jeg begynte å trene mye og spise litt for lite. For 1/2 år siden veide jeg 51 kg, 167 cm, altså var jeg veldig tynn. Siden da har jeg begynt å spise mer, og nå har jeg gått opp 10 kg. Jeg har fortsatt ikke fått mensen, og det er et par måneder til jeg fyller 18. Fortsatt trener jeg hver dag. Jeg gikk til helsestasjon for ungdom for et par uker siden, og der fikk jeg resept for ProVera, som et et syntetisk hormon som skal «tvinge frem» blødninger. Bør jeg ta ut dette medikamentet, eller bør jeg vente og se hva som skjer med kroppen? Jeg ønsker virkelig å få mensen snart. Et siste spørsmål - er det mulig å få mensen etter fylt 18? Har lest at etter å ha kommet seg til normal vekt etter undervekt og mistet mens, vil mensen komme tilbake når kroppen er i «balanse» igjen. Tusen takk for svar!

SVAR

Besvart 04.04.2020 12:08:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle