Hopp til hovedinnholdet

Jeg veier 50 kilo og er 160 cm høy, og føler at jeg veier for mye.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er jente på 12 år, på fritiden trener jeg pluss at jeg går på fotball 3 ganger i uka(før korona hadde jeg også kamper og cuper i helgene). Jeg veier 51 kg og er 1,60 høy og jeg føler at jeg veier for mye. Har lest litt før og noen skriver at hvis man er 1,60 og veier 50 ca så er det ok vekt for høyden, men det er mange på min alder som er høyere enn meg men veier mindre. Jeg vet jo at man ikke skal sammenligne seg med andre fordi alle har jo forskjellig kropp. Hilsen en jente på 12 som lurer på om det er noe jeg skal bekymre meg om.

SVAR

Besvart 08.05.2020 22:24:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle