Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt at vekten varierer veldig i løpet av dagen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 16 som lurer på noen ting rundt kropp og vekt. Høyden min er 166 cm, men vekten min endrer seg drastisk i løpet av dagen. Da jeg veide meg på elektrisk baderomsvekt i dag morges veide jeg 56 kg (noe som var rart siden det er lenge siden jeg har veid under 60 kg), mens i kveld veide jeg 67 kg. Jeg har flere ganger hatt stor vektforskjell på dag og natt. Er det normalt at vekten endrer seg så drastisk i løpet av dagen, og er vekten min innenfor normale verdier? I tillegg, er det mulig å gå ned i vekt på spesifikke steder av kroppen? Jeg synes lårene mine er så store at jeg sjelden går i shorts, men vet ikke om det er mulig å gjøre noe med det. På forhånd takk:)

SVAR

Besvart 12.06.2020 21:28:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle