Hopp til hovedinnholdet

Er jeg overvektig? Skyldes det p-piller?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg lurer egt på om jeg er overvektig. Jeg er 158cm og veier 60kg. (Er adoptert så vet ingen ting om mine genetiske foreldre osv.) Jeg har gått 10kg opp i vekt på litt over et år. Jeg har hatt mensen i 5 år og begynte på p-piller med hormoner (Melleva) for et år siden. Jeg regnes som svært aktiv. Jeg driver med dans 7-11 timer i uka og jeg går frem og tilbake til skolen hver dag (tilsammen 5km). På utsiden ser jeg helt normal ut. Jeg er ikke spesielt tynn, men heller ikke stor. Alt av bukser feks passer fortsatt og jeg har vokst 1cm siden i fjor. Spiser ca hver 4 time og relativt sunt. Jeg drikker kun vann. Jeg har derimot litt for lavt inntak av så og si alle næringsstoffer. (Logget alt jeg spiste i kostholdsplanleggeren i en uke i forbindelse med naturfagsprosjekt). Vekta mi det siste året har gått rimelig gradvis oppover. Er jeg overvektig? Kan p-pillene være en grunn til den drastiske vekt-økningen?

SVAR

Besvart 03.10.2020 09:58:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike hormonelle prevensjonsmetodene kan gi.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurer du på hvordan du får tak i prevensjon, hvordan du starter opp eller hva du gjør om du glemmer å ta det når du skal. Her får du svar.

 

Les mer
account_circle