Hopp til hovedinnholdet

Kuler på testikkel

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Ung. I det siste har jeg merket to små kuler på høyre testikkel. De er små, mindre enn 1cm i diameter, og jeg er usikker på hvor lenge de har vært der. Det er ikke talgkjertler, for klumpene sitter direkte på testikkelen. Jeg tror ikke de kan ha vært der lenger enn i to måneder. Jeg kjente dem forrige uke. De ligger lokalisert rett ved siden av det jeg er ganske sikker på at er bitestikkelen. Klumpene er harde, men jeg er usikker på om de har blitt noe større. Jeg kjenner symptomer på testikkelkreft, som smerte i testikkelen. Spørsmålet mitt er egentlig om dere tror dette kan være kreft. Jeg vet at det bør sjekkes ut, men det er ikke noe jeg ønsker å prate med foreldrene mine om. Jeg lurte på om det er mulig å bestille en time hos fastlegen uten at foreldrene må være med eller varsles, når jeg er femten? Eventuelt hvordan jeg skal ta opp et så alvorlig tema som det med dem?

SVAR

Besvart 04.05.2017 10:21:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Undersøk testiklene dine!

Mange bekymrer seg for testikkelkreft. Heldigvis er det som oftest uten grunn. Hvis du vet hvordan testiklene dine normalt kjennes ut, vil det være lettere å vite om noe er galt.

 

Les mer
account_circle