Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om livmorhalskreft og om underlivsundersøkelse.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har to spørsmål. 1. Jeg lurer på hva som er årsaken til livmorhalskreft? En venninne av meg sa at jeg er veldig utsatt, og det er stor sannsynlighet for at jeg får livmorhalskreft fordi jeg har hatt så mange forskjellige sexpartnere. Er dette sant? Er det mer sannsynlig at man får livmorhalskreft hvis man har veldig mange forskjellige sexpartnere? 2. Når bør man begynne å gå til gynekolog? Jeg har hørt at man ikke trenger å gå dit før man er 25 år. Jeg spurte fastlegen min om jeg kunne få henvendelse(?) til gynekolog, men da sa han at det fikk jeg ikke, fordi jeg ikke hadde noen spesiell grunn å sjekke meg hos en gynekolog, fordi han mente at jeg er frisk, og ikke trenger å gå dit før jeg er 25 år. Men som jeg nevnte i det forrige spørsmålet, så har jeg hatt mange forskjellige sexpartnere, så lurer på om jeg burde sjekke meg hos gynekolog allerede nå?(er 19 år nå, snart 20)

SVAR

Besvart 18.05.2017 15:20:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hos gynekologen?

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Hvordan foregår undersøkelsen? Når bør man ta den? Gjør det vondt? I denne artikkelen får du svar.

 

Les mer
attach_file

HPV-virus og livmorhalskreft

HPV-virus smitter ved sex. Du kan få vaksine og beskytte deg mot de HPV-virusene som kan føre til kreft.

 

Les mer
account_circle