Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt vondt i eggstokkene mine i mer enn en måned nå..

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Spørsmål

Hei!

Jeg har hatt vondt i eggstokkene mine i mer enn en måned nå. Og jeg gikk til helsesøsteren og hun sa det kunne være ett eller annet slim på de, eller hva det nå var hun sa. Det er ikkje eggløsning, for det kjenner jeg ikke så ofte som det jeg gjør. Jeg kjenner det som oftes hver dag, ikkje sånn kjempe vondt, men ubehagelig.
Tror du dette kan være farlig? :SS

Helsesøsteren sa at jeg kunne gå til en gynologisk undersøkelse, jeg fikk litt sjokk. Trodde det bare var voksne som gjorde det jeg, vertfall i forhold til kvinner, sånn 25 år++! Er det mange på min alder som må gjøre det? hun sa jeg kunne bestemme selv, men jeg vet ikkje om jeg tørr, blir så ekkelt. Men samtidig har jeg jo lyst til å finne ut hva dette er! :(

Og viss jeg skal vil jeg ikke ha en sånn gammel mann i 50- årene, det høres bare vemmelig ut! Kan jeg bestemme det selv?

Takk på forhånd! :)

Svar
Hei.
Siden du er så mye plaget av ubehag i eggstokkene dine, synes jeg at du skal få dette sjekket opp. Mange jenter kan kjenne at det stikker litt i eggstokkene rundt tidspunktet for eggløsning, men ubehaget skal ikke kjennes hver dag. Jeg tenker at det er mye bedre for deg å få dette sjekket enn at du går rundt og bekymrer deg.
Jeg vet ikke om du har snakket med moren din om dette, men det kan være en god ide å gjøre. Hun kan hjelpe deg til å finne en flink gynekolog. Hvorvidt dette er en mann eller kvinne, kan jeg ikke svare på, men du skal vite det at dette er jobben til gynekologen og noe han/hun gjør hver dag. Selve undersøkelsen er svært raskt gjennomført og klarer du å slappe av så godt som mulig vil det heller ikke være særlig vondt. Det er vanlig å grue seg til en slik undersøkelse, men sannheten er at det ikke er så ille som det høres ut som. Det er riktig som du sier at for mange er det ikke nødvendig med en gynekologisk undersøkelse før de er rundt 25 år, men da er det snakk om jenter som ikke har plager fra underlivet. Har man vondt og ubehag, spiller alder liten rolle.
Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
-----------------------------------------------------

Nå har det gått en god stund og plagene gikk bort.
MEN, nå de siste tre dagene har jeg kjent det hver daG!
Fredagen hadde jeg vondt fra 2-8. Og igår hadde jeg også vondt, begyte sikkert i 6 tiden og varte til jeg la meg.
Idag har jeg ikke hatt så lenge vondt, kanskje 1-2 timer.

Det kjennes ut som om det er bobler rundt eggstokkene som sirkler seg rundt når jeg leër på meg, og det kan føles ut som noe detter av. Er en drit ekkel følelse!

Hva skal jeg gjøre? Vil ikke til gynolog :( Er det ikke noe annet jeg kan gjøre for å finne ut hva som feiler meg?
Tror du det er alvorlig eller farlig? :|

Takk!

SVAR

Besvart 28.01.2009 20:04:13
account_circle