Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å bruke tampong.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 17 år gammel jente som sliter veldig med bruk av tamponger. Jeg begynte ikke med å prøve å bruke tampong før jeg var 16 (noe jeg selv føler er veldig sent, i forhold til når jeg fikk mensen og når venninne mine begynte med tampong). Uansett, så har jeg prøvd 3-4 ganger og det går veldig fint å få den inn, men når jeg har prøvd å ta den ut har det vært en streng i veien (har lest litt på nettet og antar at dette er skjedekransen min som henger sammen). Det jeg også leste er at denne kan tøyes og eventuelt at man kan blø pga sår i skjedekransen under samleie. Jeg har prøvd tampong som sagt flere ganger og alle gangene var det like ille - samtidig er jeg veldig skeptisk til å klippe den. Har tatt ut p-stav så vet at lokalbedøvelse fungerer, men bare er så skeptisk til å «rote med kniver» i underlivet. Hva gjør jeg??

SVAR

Besvart 03.01.2018 15:03:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hos gynekologen?

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Hvordan foregår undersøkelsen? Når bør man ta den? Gjør det vondt? I denne artikkelen får du svar.

 

Les mer
attach_file

Små og store plager i vulva og vagina

Det er vanlig å bli bekymret når du oppdager endringer i underlivet. Ofte er det naturlige endringer, andre ganger er det noe galt. Her er en oversikt.

 

Les mer
account_circle