SVAR
Besvart 28.08.2019 23:53:22
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Det er alltid vanskelig å si hva noe kan være, når jeg ikke har undersøkt eller sett det selv.
Dersom dette ligger mer i lysken («fremme» ved overgang underliv/lår), så kan dette være forstørrede lymfekjertler. Disse vokser ofte når man har sår i området, og ved visse sykdommer. Men de skal krympe tilbake til normal størrelse etter noen få uker.
Hvis dette var lenger «bak» i underlivet, så kan dette f eks dreie seg om betente Bartholini-kjertler. Jenter har to større kjertler litt dypt i kjønnsleppene (ut mot låret). Disse kjertlene kan bli tilstoppet, og da hovner de opp. Da kan de krympe av seg selv, men en kan også trenge behandling mot dette. Ellers kan dette være en annen type) betent kjertel (vi har mange små kjertler i underlivet), eller en annen type betennelse av noe slag.
Jeg mener du bør oppsøke lege for dette. Mest for å få vite hva det er og om du må gjøre noe med dette. Jeg tenker ikke at dette må være noe farlig - men det kan likefullt være noe du bør få behandling (antibiotika e.l.) for.
Jeg legger ved en lenke om underlivsundersøkelse for jenter, men vil presisiere at det ikke er sikkert du trenger dette. Det spørs hvor nøyaktig kulen sitter osv.
Vennlig hilsen legen, ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.
Les mer
attach_file
Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.
Les mer
attach_file
Er du redd for å gå til legen? Lurer du på hva du skal si, eller om legen har taushetsplikt?
Les mer
attach_file
Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Hvordan foregår undersøkelsen? Når bør man ta den? Gjør det vondt? I denne artikkelen får du svar.
Les mer
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer