Hopp til hovedinnholdet

Smitte av skabb

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg ble for en liten stund siden smittet av skabb. Jeg har hatt dette tideligere også, så derfor kjenner jeg igjen symptomene. Men det har seg slik, at jeg vet med sikkerhet hvor denne smitten kommer fra, en gutt jeg hadde samleie med. Denne gutten er informert om at han har skabb, men av en eller annen grunn så velger både han vennene hans, (som jeg også er helt sikker på at er smittet) og ikke behandle seg. Jeg kjenner ikke disse så veldig godt, men vi har felles bekjente, som forteller meg dette, og som forteller meg at de klør seg til de får sår, flere steder på kroppen. Jeg har også blitt fortalt at noen av disse ikke behandler seg av den grunn at de ikke har råd til det. Dette har pågått over flere mnd nå, og jeg synes dette er veldig urimelig og ikke greit! Jeg bor på et veldig lite sted, og er redd for å bli smittet flere ganger. Er dette ulovlig, på noen måte? Hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 03.10.2018 20:43:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg ha en kjønnssykdom?

Har du hatt ubeskyttet sex? Klør eller svir det i underlivet? Her finner du oversikt over de ulike kjønnssykdommene (soi) som kan smitte ved sex.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle