Hopp til hovedinnholdet

Er det skadelig å snu hjernen brått? Og hvorfor minker sexlysten?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har 2 spørsmål: 1. jeg kjenner av og til en svak smerte i hodet/hjernen når jeg snur meg brått eller rister på hodet litt hardt. forsvinner med en gang når jeg står i ro, men har tenkt at dette kanskje kan skade hjernen. vet jo at raske rykk (om man blir slått til eller slåt hodet i bakken) slettes ikke er bra, men da snakker vi nok mye mer kraft. jeg bare lurer på om jeg bør unngå å snu raskt på hodet da det er slike normale tilfeller jeg kjenner denne svake smerten? og: om hjernen får "små skader" av slike rykk, vil det fikse seg selv sånn at hver gang man skulle få en slik svak smerte ved rykk så er det ikke varige skader? 2. jeg føler sexlysten min er mindre enn før og blir ikke like lett kåt. jeg er fortsatt ung (20 år) så rart at det skulle være problem. føler ofte lyst til å runke og få utløsning selv om jeg ikke er så kåt. runker ofte hver dag til tross for det. går det ann å runke for mye? hvor mye er vanlig å runke ved 20 år? hva kan grunnen være til mindre kåthet?

SVAR

Besvart 17.02.2019 22:45:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
attach_file

Er dere ikke like kåte?

Hvis den ene i forholdet ønsker mye sex og den andre ikke har like stor seksuell lyst, kan det fort bli problemer i parforholdet.

 

Les mer
attach_file

Kåthet, onanering og orgasme

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell. Når kåtheten øker, er det naturlig at nysgjerrigheten på sex også øker.

 

Les mer
account_circle