Hopp til hovedinnholdet

Svie rundt underlivet etter sex. Kan det være sopp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I det siste har jeg slitt med svie inni og rundt underlivet etter sex, og det har også vært dager hvor det har klødd. Det kjennes også ut som jeg har et sår ved anus som kan svi og blø litt. Dette har vart i ca. to mnd, så jeg dro til lege for å sjekke om jeg kanskje kunne ha fått en kjønnssykdom. Legen sa hun ikke så noe annet enn bittelitt irritasjon rundt vagina/vulva og foreslo jordnøttolje. Hvis jeg har skjønt riktig brukes det hvis man er tørr, noe jeg absolutt ikke er. Jeg svetter generelt mye i underlivet og har endel utflod, så det er ofte fuktig. Jeg har lest meg opp ganske mye på hva årsakene kan være, og kan ikke skjønne at det kan være noe annet enn sopp. Er det isåfall noe legen burde sett eller foreslått? Og er det dumt å bruke legemidler (de reseptfrie på apoteket) hvis man ikke er sikker på at man har sopp, og hva er isåfall det beste å bruke?

SVAR

Besvart 29.06.2020 15:01:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan jeg ha en kjønnssykdom?

Har du hatt ubeskyttet sex? Klør eller svir det i underlivet? Her finner du oversikt over de ulike kjønnssykdommene (soi) som kan smitte ved sex.

 

Les mer
attach_file

Små og store plager i vulva og vagina

Det er vanlig å bli bekymret når du oppdager endringer i underlivet. Ofte er det naturlige endringer, andre ganger er det noe galt. Her er en oversikt.

 

Les mer
attach_file

Har du plager og vondt etter samleie?

Mange spør ung.no om ulike plager de har fått etter samleie. Noe er vanlig og har sin naturlige forklaring. Annet kan skyldes smitte eller være noe du bør sjekke hos en lege.

 

Les mer
account_circle