Hopp til hovedinnholdet

Jeg har de siste 3 - 4 årene hatt veldig uregelmessig mens - hvorfor?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg fikk mensen i slutten av 7.klasse og har nå hatt det lenge. Det jeg har lagt merke til er at de siste 3-4 årene har jeg hatt veldig uregelmessig menstruasjon. Noen ganger kommer det sånn som det skal, mens andre ganger kommer det 2 uker for sent, 1 hel måned for sent, 2 hele måneder for sent osv. En gang tok det nesten 4 hele måneder før jeg fikk "vanlig" mensen igjen. Noen ganger når jeg egentlig skal ha mensen kommer det ikke vanlig blod heller, det er heller brunt og litt tykkere og det varer noen ganger bare 3-4 dager før det går over, og andre ganger varer det nesten 2 hele uker før det går over. Hva er grunnen til dette? Hvorfor er det så uregelmessig, og hvorfor er det noen ganger "vanlig" mensen og andre ganger det brune, litt tykkere som varer bare noen dager eller nesten 2 uker?

SVAR

Besvart 03.05.2020 21:57:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen – sånn er det

Mensen er blødningen som kommer fra skjeden én gang i måneden. Her er alt du trenger å vite.

 

Les mer
attach_file

Mensen har ikke kommet til tiden

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle