Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bruker jeg en menskopp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg prøver å lære meg å bruke menskopp da tampong rett og slett ikke funker for meg, har prøvd og prøvd men får den aldri så langt inn at jeg ikke kjenner den, hater også følelsen av å ta den ut, både tørr og full. Problemet er at uansett hvilken fold jeg bruker så gjør det vondt, det føles som kjeden skal rakne nedover bare jeg stikker den halvveis inn. Har aldri opplevd smerte på denne måten med tamponger, men har alltid syntest det er ukomfortabelt å få ting inn i skrittet. Jeg har prøvd å stikke enn en finger når jeg har vært tent og om jeg er tent nok så vil det ikke være direkte ukomfortabelt men jeg får ikke noe ut av det heller. To fingre gjør vondt uansett hvor tent jeg er, men om jeg ikke er tent går de ikke inn i det hele tatt. Er det noe jeg kan gjøre for å få inn denne menskoppen? Er også redd for at om jeg pusher gjennom og får den inn og den åpner seg vil det gjøre veldig vondt i "kanalen." Der den åpner seg.

SVAR

Besvart 27.09.2020 21:58:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alt om bind, tampong og menskopp

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle