Hopp til hovedinnholdet

Jeg blør veldig lite, er dette normalt ?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg fikk mensen den 1 juni i år. Jeg blør VELDIG lite, jeg trenger egentlig ikke bind engang. Jeg vil blø mer, for det gjør alle andre. Og det er sånn brunt/oransje farge, og det er sånne flekker på en måte. Jeg blør ikke ferskt blod eller rødt. Jeg veier 44,5kg ca, men jeg har gått opp i vekt siden da jeg fikk det, og nå blør jeg nesten mindre. For to måneder siden når jeg hadde det, blødde jeg en del og ganske ferskt, men etter det har jeg nesten ikke blødd i det hele tatt. Hvorfor det? Syklusen min er ganske kort, sånn 28 dager. Det varier veldig hvor lenge jeg har mensen, noen ganger 9 dager, andre ganger 3. Storesøsteren min blør mye mer enn meg, og hun fikk det i fjor sommer. Hun har også veldig mensensmerter, ikke jeg. Hun er også veldig tynn. Når er det vanlig å begynne å få mensensmerter? Og kan man gjøre noe for å blø mer? Og hvorfor blør jeg så lite? Takk på forhånd!

SVAR

Besvart 27.11.2020 14:56:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen – sånn er det

Mensen er blødningen som kommer fra skjeden én gang i måneden. Her er alt du trenger å vite.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle