Hopp til hovedinnholdet

Er så redd for at jeg bare innbiller meg at jeg har angst

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg sliter med angst, tror jeg. Jeg har ikke fått noen digagnose fordi foreldrene mine er de eneste jeg har fortalt det til. Jeg føler ikke at de tar meg helt på alvor, men det er kanskje fordi jeg ikke forteller alt. Jeg har ofte tanker om å dø. Det er ikke om å henge meg eller kutte meg, men ønsker om å ikke våkne om morgenen eller at jeg skal bli påkjørt, fordi jeg føler ikke at jeg har noen plass her i verden. Jeg har alltid vært en sjenert person, men føler at det har utviklet seg til noe mer. Jeg har lest veldig mye om forskjellige angsttyper og alt tyder på at jeg har sosial angst. Jeg opplever angstanfall når jeg er i store folkemengder, i hvert fall hvis jeg er alene. Da begynner jeg å kaldsvette, skjelve, stamme, får tårer i øynene og dårlig mage. Jeg gjemmer meg ofte på do i 10-15 min bare for å samle meg selv igjen og unngår ofte sosiale ting. Grunnen til at jeg enda ikke har snakket med lege er fordi jeg er så redd for at det ikke er noe, og at jeg bare inbiller meg det.

SVAR

Besvart 27.11.2016 18:19:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
account_circle