SVAR
Besvart 31.08.2018 15:47:21
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Skjeden er helt ikke luktfri. Dusjer man så vil lukten forsvinne, men denne vil naturlig komme tilbake etter en stund grunnet svette osv. Dette gjelder alle jenter og damer. Sterk, vond og litt fiskeaktig lukt fra skjeden, skyldes gjerne en infeksjon og dette må behandles. Men dette synes ikke å gjelde deg ut fra din beskrivelse. Om jeg tar feil, vil jeg anbefale deg en tur til fastlegen din eller til helsestasjon for ungdom for å eventuelt få hjelp og behandling der.
Det er også helt normalt å ha utflod. Mengden utflod varierer litt fra hvor man er i syklusen og øker litt rundt eggløsning. Så lenge du har frisk utflod med litt syrlig/søtlig lukt kan du ikke gjøre noe med dette, det er slik kroppen din er og skal være.
Du kan gjerne bruke intimsåpe hver dag. Denne har en Ph- verdi som er tilpasset den litt mer sensitive huden som er i underlivet. Bruk av parfymerte såper, kan lage litt mer irritasjon. Overdrevet vasking av underlivet kan også skape en ubalanse og dermed føre til mer lukt. Noen opplever at bruk at tettsittende truser gjør at det lukter litt mer av underlivet. Dette kan løses ved å "lufte" litt med å for eksempel går uten truse under et skjørt eller i joggebuksa når du er hjemme.
Ta gjerne en titt på vedlagte artikkel, her kan kanskje lære mer om utflod og hva du eventuelt kan gjøre. Ønsker deg en god helg.
Vennlig hilsen jordmor, ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Hvis utfloden endrer seg kan det være et tegn på at noe er galt.
Les mer
attach_file
Det er vanlig å bli bekymret når du oppdager endringer i underlivet. Ofte er det naturlige endringer, andre ganger er det noe galt. Her er en oversikt.
Les mer
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer