Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at jeg er undervektig, hvordan kan jeg gå opp i vekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg føler at jeg er undervektig. Jeg er litt under 160cm høy, og veier rundt 30kg. Det føles ut som veldig lite, selvom jeg spiser godt. Hva kan jeg spise eller gjøre for å gå litt opp i vekt? Dette går også utover måten folk ser på meg, fordi de andre jentene i klassen har begynt å få hofter, større rumpe og større bryst. Men jeg ser fortsatt ut som en ti åring! I tillegg er det skikkelig ekkelt å se på henda mine, fordi man kan se blodårene mine skikkelig godt, og ettersom jeg blir kvalm av sånt, kan jeg ikke se på mine egne hender. Hvordan skal jeg gå opp i vekt?

SVAR

Besvart 13.11.2018 13:07:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen – kroppen er ikke lenger den samme, og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Jeg veier for lite – hva skal jeg gjøre?

Det kan være vanskelig å gå opp i vekt. Det er lurt å spise oftere og mer. Men det er også viktig hva du spiser. Her er noen tips.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
account_circle