Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler litt kroppspress mellom jentene i klassen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på snart 13 år. Jeg føler litt kropspress mellom jentene i klassen, all er veldig tynne. Jeg er 1.52 og lurte på kor mye man skal veie i denne alderen? Jeg føler meg litt tjukk.. Jeg spiser sunt, og ikke mye godteri chips og sånn.. En jente i klassen drikker cola til frokost, spiser pizza og boller hele tiden, men hun er veldig tynn. Jeg trener ikke sport, her jeg bor er det bare fotball. Jeg lurte på hva jeg kan gjøre for å passe inn? Bli tynnere liksom. Jeg spiser grønnsaker, frukt, fisk, grovdt brød (jeg spiser egt veldig sunt) Kan dere hjelpe meg?

SVAR

Besvart 04.02.2019 16:06:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen – kroppen er ikke lenger den samme, og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør hverdagen din sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
account_circle