Hopp til hovedinnholdet

Er det antibiotika som gjør at mensen ikke kommer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 15 år som har hatt mensen i 2 år. Jeg går på en antibiotika medisin mot anke (medisinen heter Lymecyclin Actavis). Har gått på den i ca 2 måneder. Etter å ha brukt den i sånn 2-3 uker sluttet jeg å få mensen. Mensen min har alltid vært regelmessig med når den kommer men ikke med hvor lenge den varer. Det var f.eks en periode der jeg hadde mensen i 1 måned i strekk. Jeg leste meg litt opp på det og fant ut at antibiotika kan stå bak dette (har ikke hatt noen stor endringer i livet mitt som stress, trening eller mistet mye vekt). Mamma sa at hun gikk på sånn medisin i 4 år for akneen hennes kom tilbake. Så mine spørsmål er: er det pga medisinen at jeg ikke får mensen? Hvis det er kommer mensen tilbake selv om jeg fortsatt går på medisinen? Hvor lenge er det ok og gå på denne type medisin? Hjelp!

SVAR

Besvart 18.03.2019 13:02:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Mensen – sånn er det

Mensen er blødningen som kommer fra skjeden én gang i måneden. Her er alt du trenger å vite.

 

Les mer
attach_file

Mensen har ikke kommet til tiden

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

 

Les mer
attach_file

Gruer du deg til å gå til legen?

Er du redd for å gå til legen? Lurer du på hva du skal si, eller om legen har taushetsplikt?

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hos gynekologen?

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Hvordan foregår undersøkelsen? Når bør man ta den? Gjør det vondt? I denne artikkelen får du svar.

 

Les mer
account_circle