Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sterke menssmerter.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei jente på 16 år nå, og har hatt mensen i sånn ca 4 år. Jeg har alltid vært litt plaget med menssmerter, men i det siste har jeg plagdes ekstremt mye. Det har blitt slik at jeg såvidt klarer å stå oppreist, jeg har prøvd fysisk aktivitet, men det gjør bare vondt verre. Ibux og Paracet har jeg også prøvd å bruke og det fungerer en liten stund, men så har jeg like vondt etterpå. Siden jeg nå er 16 tenkte jeg å begynne på p-piller m.t.p. menssmertene, ikke egentlig som prevensjon siden jeg ikke er seksuelt aktiv enda. Problemet er at jeg ikke vet om det kommer til å hjelpe mot smertene og blødningene, og dessuten bor jeg kun med faren min og syns det er kleint å si at jeg vil begynne på p-piller, jeg snakker ikke med han om slike ting. Samtidig vil jeg ikke holde det hemmelig, sånn i tilfelle det skjer noe. Jeg er veldig usikker og vet ikke hva jeg skal gjøre.

SVAR

Besvart 15.09.2019 18:56:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen – sånn er det

Mensen er blødningen som kommer fra skjeden én gang i måneden. Her er alt du trenger å vite.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle