Hopp til hovedinnholdet

Gutt 16 år! Jeg føler at pubertetsutviklingen min har stoppet opp.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg fikk hår rundt penis når jeg var 12, penis vokste mye i en periode men har ikke fortsatt å vokse siden jeg var 13. Har ikke merket endring i stemmen og jeg fikk bare noen hår under armene først når jeg ble 15, men har ikke kommet mer. Det kommer skjeggvekst og jeg har hatt dun over munnen lenge nå. Jeg har fått mye hår rundt penis men jeg har ikke opplevd å vokse noe særlig i høyde og er 170. Jeg forstår ikke hvorfor andre ting i puberteten ikke har startet ennå og jeg føler at jeg fortsatt tenker som et barn og har veldig lys stemme. Jeg har heller ikke fått muskler eller annerledes kroppsstruktur og har ansiktet til en 13-åring. Jeg får nesten ingen kviser og de har samme farge som hudfargen min og de er så små at man ikke legger merke til dem. Det gir bare ikke mening at kroppen min ikke utvikler seg når jeg har vært i puberteten så lenge. Skal det ikke skje noe når penis har begynt å vokse? Jeg forstår ingenting og hvor lenge vil puberten vare?

SVAR

Besvart 10.11.2019 16:31:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gutter og puberteten

Kanskje får du mer hår på kroppen, større føtter, eller svette – velkommen til puberteten. Dette skjer som regel en gang mellom 11 og 15 år hos gutter.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen – kroppen er ikke lenger den samme, og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle