Hopp til hovedinnholdet

Det varierer hvor mye jeg blør under mensen. Hvorfor er det slik?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg opplever at hvor mye jeg blør når jeg har mensen varierer en del. Som regel blør jeg relativt lite gjennom hele perioden. Andre ganger blør jeg derimot en god del mer. De gangene jeg blør mer har jeg også som regel mer menssmerter de to første dagene (og av og til også dagen før). Uansett varer alltid mensen fem dager. Det er stort sett de første 2 dagene som varierer i mengde blødning. Dette har gjort meg nysgjerrig på hva som fører til dette. Jeg har prøvd å finne ut av hva som gjør at dette varierer, men finner ingenting. Er det normalt med slik varierende mengde, og hva kan det eventuelt være som gjør dette?

SVAR

Besvart 09.07.2020 01:00:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen – sånn er det

Mensen er blødningen som kommer fra skjeden én gang i måneden. Her er alt du trenger å vite.

 

Les mer
attach_file

Mensen har ikke kommet til tiden

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle