Hopp til hovedinnholdet

Sliter mye med svette. Har prøvd mye. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har skrevet til dåke om dette før meg jaja eg er desperat. Sliter med svette, no har eg gått til legen slik dåke sa. Han sa desverre at siden dette problemet oppstod heilt plutseleg i ein alder av 14 trur han det einaste eg kan gjere er å venta til det plutseleg går over. Men no er eg jo nesten 18 og sliter heilt sjukt fortsatt. Dette ødelegger livet mitt liksom. Er så svett at det renner av meg, har sklidd og duttet før fordi at føttene mine var så våte av svette. Folk ser stygt på meg fordi at eg har store svettemerker 24/7 og andre baksnakker meg fordi at dei trur at eg lyver om dette. Må ha 4 sett med klær med på skulen kvar dag. Har prøvd alt dei har på apoteket. Er det noko håp for meg? Ikkje noko med sprøyte plis då vil eg heller dø, er så redd for det. Har i tillegg hudallergi for salt så svetten får meg til å få utslett overalt, som klør og på det verste blør. Er så ekkelt. Plis hjelp meg :((

SVAR

Besvart 12.08.2020 01:35:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Svette

I puberteten begynner du å svette. Hos noen lukter det mer enn hos andre. Det er helt naturlig. Her er noen tips til hvordan du kan dempe svettelukta.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle