Hopp til hovedinnholdet

Vil hjernen fortsette utviklingen selv om kroppen stopper å vokse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Vil hjernen til en person som stoppet å vokse i veldig tidlig alder (10 år) utvikle seg i samme fart som en som stoppet å vokse i normal alder? (13-16 år) Eller vil hjernen være tidligere ferdig utviklet slik som høyden? Vet at alle er forskjellige og hjernen utvikles forskjellig fra person til person, men snakker generelt. Et lite spørsmål til, fortsetter benbygning i bredde selvom man ikke viker i høyde lenger?

SVAR

Besvart 16.10.2020 20:58:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til Google-søk

Noe du trenger svar på? Trenger du stoff til en skoleoppgave? Her får du noen tips for å gjøre et best mulig søk i Google.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Hvor høy kommer jeg til å bli?

Det går ikke an å vite nøyaktig hvor høy du kommer til å bli. Det er allikevel ikke helt tilfeldig. Arv spiller en stor rolle.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle