SVAR
Besvart 31.01.2021 11:50:51
Hei!
Så bra at du liker siden vår!
Det er ikke farlig at det sitter en papirbit igjen på penishodet, men det kan føles ekkelt.
Det du kan gjøre er å ta litt matolje uten tilsetning, vaselin, babyolje eller en lotion med pH verdi på 7 på stedet på penishodet der papiret sitter. Gni det litt forsiktig inn og vent litt. Deretter kan du dusje og da kan det være at papirbiten løser seg opp. Hvis ikke kan du forsiktig prøve å fjerne den.
Ikke gni for hardt. Da blir det vondt. Det å vente mens oljen trenger godt inn i papiret er vel det som skal til for lettere å få papirbiten bort.
Hvis det ikke går bort vil det forsvinne etterhvert, kanskje neste gang du onanerer.
Det er viktig at du vet at det er din kropp og ditt kjønn! Det er du selv som bestemmer om du vil onanere. Det er en rettighet du har.
Vi her på ung.no mener det er sunt å onanere! En blir godt kjent med kroppen og kjønnet sitt og en finner ut hva det er en liker av berøringer og stimuleringer. Det er også sunt fordi hjerte og kretsløpet styrkes. Kroppen utskiller lykkehormoner slik at en blir glad. Det stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.
Gled deg over kroppen og kjønnet ditt og nyt de gode følelsene!
Du kan snakke med Helsesykepleier på skolen, hvis du ønsker.
Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med.
Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!
Hilsen Helsesykepleier /spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell. Når kåtheten øker, er det naturlig at nysgjerrigheten på sex også øker.
Les mer
attach_file
Kanskje får du mer hår på kroppen, større føtter, eller svette – velkommen til puberteten. Dette skjer som regel en gang mellom 11 og 15 år hos gutter.
Les mer
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer
attach_file
Visste du at menneskerettighetene gir deg seksuelle rettigheter? Det betyr at du også har plikter du må kjenne til.
Les mer