Hopp til hovedinnholdet

Prestasjonsangsten hindrer meg når jeg skal bestå oppkjøring

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! jeg har holdt på med kjøretimer fra mai 2014. Jeg er ferdig med alt av kjøretimer å har følt meg klar for førerprøve lenge. Jeg vet at jeg kan kjøre, og slapper helt av når jeg kjører med både pappa og kjørelærer. Desverre får jeg så forferdelig angst at jeg ødelegger for meg selv. Har nemlig strøket 3 ganger. Jeg ble i tillegg ganske psyket ned første gang jeg kjørte opp p.g.a en veldig streng og lite forståelsesfull sensor. Jeg vet at jeg kan få det til, men rett før jeg skal kjøre opp begynner jeg å skjelve, får høy puls, kaldsvetter å klarer nesten ikke snakke. Dette gjør at jeg ikke klarer å konsentrere meg, og gjør dumme feil som jeg egentlig kan. Jeg vet ikke helt hvorfor dette skjer, men jeg får helt angstanfall. Pappa og kjørelærer føler seg ganske håpløse siden de ser at jeg kan det, så skuffer jeg HVER gang. Hva kan jeg gjøre for å stoppe dette? Har også hatt OCD, men det har stabilisert seg nå det siste året. Henger OCDen og denne angsten for oppkjøring sammen?

SVAR

Besvart 12.01.2015 20:51:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle