Hopp til hovedinnholdet

Straff for å øvelselskjøre med lett motorsykkel med ledsager i bil bak, med kommunikasjon? 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, Lagde en annen post for litt siden idag men fikk ikke svar på alt så jeg lager en annen post. Har leta en stund men finner ikke svar. Hva er straffen for å øvelsekjøre A1 med en ledsager med bil bak, med kommunikasjon så klart. Han har hatt A1 lappen i over 22 år. Mvh Anonymt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ifølge forskrift om trafikkopplæring og førerprøve skal den som er ledsager for øvelseskjøring av A1 kunne instruere deg via tovegs kommunikasjonsutstyr og ha visuell kontakt med den som øvelseskjører. Videre er det et krav om at den som er ledsager kjører enten A1 eller A2. Det er altså ikke tillatt at ledsager kjører bil under øvelseskjøringen. 

Hvis ledsageren ikke fyller kravene som er fastsatt i forbindelse med øvelseskjøring, vil kjøringen ikke regnes som øvelseskjøring etter loven. Det betyr at du kjører ulovlig.

Etter vegtrafikkloven medfører kjøring uten førerkort at du vil få sperrefrist på minst 6 måneder. Dette innbærer at du ikke får ta lappen før 6 måneder etter at du har oppnådd lovlig alder for å ta førerkort i aktuell klasse. I tillegg til ileggelse av sperrefrist, vil du kunne få straffereaksjoner (etter at du er fylt 15 år). Etter vegtrafikkloven § 31 kan man straffes med bøter eller fengsel i inntil 1 år. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Øvingskjøring motorsykkel (A, A1, A2)

Øvelseskjøring motorsykkel

Berre dei som har gjennomført trafikalt grunnkurs har lov å øvingskjøre. Kurset gjer grunnleggjande forståing for trafikk og er utgangspunkt for vidare opplæring. Aldersgrensa for å ta kurset er 15 år.

Les mer

Førerkort for motorsykkel (A, A1 og A2)

Motorsykkel

Føreropplæringen for lett, mellomtung og tung motorsykkel følger fire trinn i bestemt rekkefølge, slik at du alltid får utbytte av undervisningen på neste trinn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort