Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg lese best til teoriprøven.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal ta teorien i sommeren(2016) men har et problem. jeg skal på ferie og skal være der i 6uker, men jeg tenkte jeg kunne øve i ferien. men nå ser jeg at jeg kan ikke øve der pga at jeg skal til bryllupet til søskenbarnet mitt og jeg skal være brudepike. så da har jeg ikke tid til å øve der. så det jeg lurer på er at om jeg kan ta den i sommerferien hvis jeg leser beinhardt første uken av ferien og litt i slutten av ferien(før jeg reiser og tilbake til NORGE og tar teorien. altså blir det alt for vanskelig, fordi jeg vil bestå på første prøven. siden jeg blir 17,5 år den 14 mai, vil jeg ikke prioritere teori framfor eksamen(eksamen tida begynner da). nå går jeg vg2 og jeg kommer til å komme opp i eksamen i går så vil ikke risikerer å få dårlig karakter på eksamen så er det lurt å gjøre som jeg har tenkt eller, siden jeg har nesten ikke muligheten til å ta etter sommerferien, fordi da må jeg konsentrere som skolen(går da vg3) og i august/september må jeg begynne å ta kjøretime

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Jeg skjønner at du ble litt bekymret da du fant ut at du ikke får like god tid til å lese til teoriprøven som du trodde. Men selv om du skal være brudepike, så kan jeg ikke se for meg at du vil få det så travelt at du ikke rekker å lese noe. Du har jo helt sikkert tid til for eksempel 10 minutter hver dag. Og hvis ikke så vil det nok gå helt fint å lese masse den første uken, og så friske opp kunnsapen litt den siste uken. I den siste tiden før du tar prøven bør du også ta ulike tester på internett. Mange av dem er veldig gode, og en fin øvelse før den ordentlige teoriprøven. Man må ofte betale rundt 50 kr, men da har man tilgang i et døgn, og du kan ta testen så mange ganger du vil. Jeg anbefaler deg å investere i det. Noen eksempler på sider som dette er www.teoritentamen.no og www.prove.no.

Jeg synes planen din om hvordan du skal gå frem er god, men dersom du ikke føler deg helt klar for å ta teorien rett etter sommeren, så tror jeg også det vil gå helt fint å øve et par uker ut i skoleåret. Selv om det er Vg3, så er det jo ofte en litt rolig start. Jeg legger ved en artikkel som kan være nyttig for deg.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Teoriprøve for personbil (klasse B)

Trafikkskliter (ung.no)

Usikker på når du kan melde deg opp til teoriprøven? Og hvor mange prosent må du ha riktig for å bestå prøven? Få svar på alt du lurer på om teoriprøven for personbil (klasse B) her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort