Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Trist jente (colourbox.com) #ikkegreit #ikkehemmelig
Trist jente (colourbox.com) #ikkegreit #ikkehemmelig

Kjøre mc uten lappen.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hva som skjer hvis jeg kjører lett mc uten lappen?. Hvor stor er boten hva får jeg utsettelse på?. Også lurer jeg på om konsekvensene for å kjøre mellomtung/tung er like store?

Besvart 29.05.2017 12:54
 

Svar
Hei

Dersom du kjører en mc uten førerkort, vil du få et forenklet forelegg (bot) som registreres i straff- og bøteregisteret og minst 6 måneder utsettelse på førerkortet fra du er gammel nok til å kunne ha det. Det er like straffbart å kjøre tung/mellomtung mc. 

Du kan lese mer om dette i de vedlagte artiklene. 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjører moped uten gyldig førerkort

Moped

Jeg fyller ikke 16 før veldig sent på året. Alle andre har begynt å kjøre moped, bare ikke jeg. Har en scooter i garasjen som står og venter. Er det veldig farlig om jeg kjører den litt selv om jeg ikke har lappen ennå?

Les mer

- Kjører bil uten å ha lappen

Bil

Vi skulle hjem fra fest, men han som eide bilen hadde drukket ? og ingen av oss andre hadde lappen. Siden jeg har øvelseskjørt masse tok jeg på meg å kjøre ham og de andre hjem. Hva er straffen for å kjøre uten lappen?

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Registrering hos politiet kan få negative følger for dine planer om yrkesvalg. Mikael fikk bot for å ha urinert på offentlig plass. Hvilke konsekvenser får dette for ham?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort