Hopp til hovedinnholdet

Finnes det et alternativ til pass?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg fikk nytt bankkort, og det har ikke bilde, altså kan det ikke brukes som legitimasjon. Finnes det noe alternativ til pass en kan bruke ved øvelseskjøring..? Det virker litt rart, og det er tungvint å drasse med seg passet overalt. F.eks på skolen, før man skal kjøre. Et kort er lett å ha med seg overalt, mens passet er litt for stort til å ha i lommen. Noe alternativ til pass?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg skjønner at det kan være upraktisk å ha med seg passet når du er på skolen og lignende. I dette tilfellet kan det nok være en idé å bestille deg et bankkort med bilde. Dette kommer du nok helt sikkert til å ha bruk for senere i livet også - ikke bare når du øvelseskjører. Ellers finnes det nok ikke noe godt alternativ, som fungerer som legitimasjon. Bankkort, pass og førerkort er jo i utgangspunktet det som kan fungere som id. 

Du kan evt. forsøke å ta en kopi av passet ditt og høre med kjørelærer om dette holder som legitimasjon når dere er ute og kjører. Hvis ikke må du nok bare ha med deg passet til du får et bankkort med bilde på:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Bankkort for de mellom 13 og 18 år

Jente betaler med bankkort (colourbox.com)

Dette må du vite om du vil ha bankkort før du fyller 18 år.

Les mer

Øvelseskjøring for personbil (klasse B)

Øvelseskjøring (colourbox.com)

Den som har gjennomført trinn 1 (trafikalt grunnkurs) har lov å øvelseskjøre. Aldersgrensen for å ta kurset er 15 år, men for å øvelseskjøre i klasse B må du være 16 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Diverse
Tilbake til spørsmål og svar